For nogle år siden købte jeg denne grønlandske kogebog,
på et julemarked i det Grønlandske Hus, inde i København.
Jeg elsker kogebøger og bagebøger + bage opskrifter i løs vægt.
Inde i denne kogebog,
er der bl.a en opskrift på en grønlandsk julekage.
Og sådan ser den grønlandske julekage ud.
Melet bliver sigtet i skålen, hvilket jo giver en vis lethed i kagen.
Næste gang jeg bager denne kage, vil jeg dog ikke sigte melet i,
og så vil jeg tilsætte cocktailbær, der bliver halveret plus candiseret violer
udover sukat og rosiner, som jeg har tilsat i denne kage.
Min Aanaa ( Farmor ) var virkelig god til at bage,
hun bagte kagen med masser af rosiner, sukat og coctailbær.
Dog mindes jeg ikke at hun sigtede melet i, men blandede det i efterhånden.
Hun brugte heller ikke en brødform, med mindre det skulle være *fint*.
Den Grønlandske kogebog af Caia Hansen - den fik jeg aldrig købt, dengang i forrige årtusind, hvor jeg i nogle år slog mine folder i Kallallit Nunaat.
SvarSletHavde helt glemt den julekage....
Velbekomme til dig og dine.
SletJeg har altid drømt om at få netop den gamle udgave af denne kogebog, der er udkommet en nyere udgave af den i 1985. Men den gamle udgave har helt klart sin charme :o)
Og så er det første gang jeg bager den grønlandske julekage.
Tak for din kommentar :o)
Det er altså hyggeligt, at følge dine julerier, når nu jeg ikke selv får det gjort i år og julekagen ser lækker ud.
SvarSlet
SletJeg nyder at få lavet bare lidt, og jeg synes det er ganske hygsomt at sidde og lave et eller andet til lidt jule musik.
Næste gang jeg bager den grønlandske julekage, vil jeg forsøge mig med bl.a. cocktailbærene osse.
Kan du have en dejlig aften :o)
Mums!
SvarSletDen ser lækker ud
SletDen er faktisk god til en varm og nylavet kop kaffe eller the, skal jeg hilse at sige :o)
En god ny uge til dig.